Małe jornadowe forum :)
Nie jesteś zalogowany.
Witam.
Od niedawna jestem (prawie)szczęśliwym posiadaczem J720. Prawie, ponieważ nie bardzo działa połączenie jornady i telefonu przez podczerwień. Wysyłanie plików przez TC:
k310i -> j720 - działa
j720 -> k310i - nie działa
Brak możliwości wysyłania plików mógłbym przeboleć, jednak większym problemem jest GPRS. Robiłem wg opisu z FAQ, bez skutku. Jornada długo wisi na 'Opening port', później wyskakuje 'No carrier detected'. Objaw jest taki sam, niezależnie czy telefon ma włączoną IR czy nie.
Czy muszę instalować sterownik do IR ? Jeśli tak, skąd go sciągnąć ? Strona hpcfactor nie działa od dłuższego czasu. Poradźcie coś pliz.
Pozdrawiam
Jarek
kurcze do irdry nie musisz mieć sterowników. Ustawiłeś parametry połaczenia wg ustawień operatora? Jak podasz złe parametry do numeru np.*99# to (powinno być G G G w kierunkowym) to faktycznie nie działa. Mnie hula to z nokią. Coś musiałeś przekąbinować.
Niestety, próbowałem na wszystkie możliwe sposoby. Mój problem jest identyczny jak ten: Problemy z Irda - nokia 5500 / jornada 720 niestety nie ma tam rozwiązania. Wygląda to tak, że irda jornady nie wysyła czegoś, dzięki czemu telefon zaczyna odpowiadać. Wydaje mi się, że widziałem ten problem na hpcfactor, niestety strona nie działa. Możecie coś jeszcze podpowiedzieć ?
To chyba w SE jest coś z irdą nie tak, może jest po prostu nowsza wersja standardu niż w jornadzie. Z moim k510i miałem dokładnie taki sam problem i jedyne rozwiązanie, jakie udało mi się znaleźć, to wyciągnięcie siemensa c65 z szuflady.