Małe jornadowe forum :)
Nie jesteś zalogowany.
Witam to chyba zły dział na takie pytanie ale moja jornada nie chce się włączyć...
jeszcze wczoraj działała ładnie a dziś już nie
jedyne co czasami się pojawia to biały ekran z logiem Hp i to dopiero jak odwrócę ja do góry nogami
proszę o pomoc
Jak czujesz się na siłach to porozkręcaj i popatrz co tam w środku może coś się odlutowało i jak dociśniesz albo obrócisz to załapuje...
Cóż więcej Ci doradzić... ![]()
dzięki chociaż tyle
muszę kupić ten śrubokręcik torx
mam nadzieje że to tylko jakieś styki i wystarczy docisnąć
Czy nasz złom jest jeszcze gdzieś serwisowany/naprawiany?
bo ostatecznie tam będę musiał go zanieść a jak nie to niestety do pudła i na strych
qziok napisał:
...Czy nasz złom jest jeszcze gdzieś serwisowany/naprawiany?...
No to już wiem dla czego ci się zepsuła.... Zzzzz Za takie słowa to należy się publiczna chłosta.
No cóż skoro tak to proszę link do "serwisu".
wiesz po prostu się zdenerwowałem.
Zawsze wkładam ją do pudełka drewnianego jak jej nie używam,
nie używam jej w terenie i nie rzucam nią
a ta się psuje bez powodu i to jeszcze przypomniałem sobie że w popołudnie działała a na wieczór już nie
poza tym na wszytko co mam mówię złom na samochód i na motor tak samo
a co to za serwis przecież to utylizacja odpadów?
qziok napisał:
...a co to za serwis przecież to utylizacja odpadów?
Też się zdenerwowałem :-) , tak poważnie to rozbierz ją i może coś tam nie styka...
Poczekamy ![]()
jak rozkręcić jornade bo nie mogę zdjąć denka(dolnej pokrywy)
Edit:
problem rozwiązany aby zdjąć pokrywkę wystarczyło nacisnąć przycisk no wyjmowania karty Pcimia
teraz ją przeczyszczę
Edytowany przez qziok (29 Jun 2009 17:53)
No to cieszę się razem z Tobą ![]()
Zawsze marzył mi się komputer, który wytrzymał by upadki, deszcz i był w miarę mały.... niestety, ale Jornada pancerna nie jest, a szkoda bo nie musiałbym tak uważać ![]()
Hura!!! wreszcie
"naprawiłem" wystarczyło rozkręcić i złożyć z powrotem,
przedmuchałem wszystko tylko sprężonym powietrzem
trochę miałem z tym zabawy ale zobaczyłem: ze kości ram są strasznie nie wykorzystane można by tam wwalić jeszcze trochę pamięci a przy dzisiejszej technologi ogromne ilości
procesor można by też większy dać bo wokół niego jest dużo miejsca a w dzisiejszej technologi można nawet niezły, problem tylko z chłodzeniem by był
a zamiast modemu mogło by być wi-fi i bluetooth, myślę ze by się zmieściło w miejscu na złączkę rj-11 wejście na antenkę wi-fi
ale to tylko takie marzenia...
Choć jeśli HP zrobiło by taki projekt jak reanimacja jornady i dała nowe części i Windowsa mobile 6.0 (nawet w tej obudowie lub innej ale by była taka wygodna klawiatura qwerty) to myślę ze miała by klientów
Miała by miała... Za jornadą się wszyscy oglądają myśląc, że to laptop. Na studiach co chwilę słyszę: "Ej co to za laptop?". Potem muszę wszystko wyjaśniać i przychodzi rozczarowanie. Ale za sam design należy się pochwała HP-kowi, mimo że to "tylko" HPC...
No i znowu taki sam kłopot, tym razem jednak śmierć totalna... rozkręcałem, składałem, dmuchałem i nic
kontrolka od ładowania się świeci, jornada cicho sobie piszczy tak jak podczas pracy, a jednak nie załącza się ani nie reaguje na żadne polecenia z klawiatury. Może ktoś w ciągu tego roku miał taki problem i go rozwiązał???