jornada.m01.pl

Małe jornadowe forum :)

Nie jesteś zalogowany.

• Forum
  •  » Hardware
  •  » [Jornada 680] - Błędy w funkcjonowaniu rysika.

#1 1 Jul 2010 22:49

fatmike92
User
Od: 1 Jul 2010
Reputacja: 0

[Jornada 680] - Błędy w funkcjonowaniu rysika.

Witam,

Nie dawno zakupiłem Jornade 680, moja wiedza na jej temat jest powiedzmy... na poziomie podstawowym. Handheld jest zadbany, bateria śmiga jak nówka, koło 6 godzin. Posiada jednak mała wadę, a przynajmniej tak mi się wydaje, mianowicie problem tkwi w funkcjonowaniu panelu dotykowego. Zauważyłem to podczas poznawania jej aplikacji, a dokładnie przy InkWrite, gdzie rysując prostą linie, próbowałem różnego kąta oraz siły nacisku, aplikacja tworzy swojego rodzaju zygzaki różnej wielkości. Nie jest to spowodowane zła kalibracja, była ona powtarzana tak jak powyżej z różnym kątem nachylenia rysika oraz nacisku. Oczywiście trafiałem w wybrane punkty i nie ślizgałem rysikiem podczas "zapisu pozycji". I tutaj proszę Was o pomoc czy wiecie czym może być to spowodowane, czy sprzęt jest na tyle wymagający by kalibrować go idealnie prostopadle do ekranu trzymając rysik "z zimną krwią" czy to wina podzespołu ??

Dzięki z góry za pomoc smile Miłych urlopów/wakacji big_smile

#2 2 Jul 2010 00:45

kisiel
Przyjaciel
Od: 19 Oct 2007
Reputacja: 2

Re: [Jornada 680] - Błędy w funkcjonowaniu rysika.

z tego co czytałem na forum zagranicznym bardzo dawno temu odpowiedzialne są za to śmieci. Jak się nie boisz to podobno można wyczyścić ekran dotykowy. Jak, dokładnie to nie pamiętam. Poszukaj w necie.

#3 2 Jul 2010 18:07

fatmike92
User
Od: 1 Jul 2010
Reputacja: 0

Czy mógłbyś mnie jakoś poprowadzić, w sensie co będzie mi potrzebne, czy to czynność wymagająca szczególnych umiejętności, czy raczej przeciętny człowiek powinien sobie poradzić, czy łatwo coś uszkodzić ??

#4 4 Jul 2010 19:46

kisiel
Przyjaciel
Od: 19 Oct 2007
Reputacja: 2

no cóż szukaj na hpc faktor. to tam takie rzeczy szukałemczytałem. Nie pamiętam, dawno to było. Mnie sie wydaje że logika była w tym że pomiędzy warstwą pierwszą a touch panelem jest trochę śmieci. Z budowy mojego LCD (TFT) wynika że jest kilka warstw i foli polaryzujących, poprostu musisz pamiętać jak układały się kolejne warstwy aby to wszystko złożyć ponownie. No i trzeba to wszystko wyczyścić. Powodzenia, to nie jest inżynieria rakietowa. wink

• Forum
  •  » Hardware
  •  » [Jornada 680] - Błędy w funkcjonowaniu rysika.

Stopka forum